Exercițiu de simulare a unui incendiu pe Aeroportul Craiova

Planul roșu de intervenție a fost activat joi, la Aeroportul Internațional Craiova, totul în cadrul unui exercițiu ISU, respectiv un incendiu izbucnit la o aeronavă ce se afla pe pistă. 

 

exercitiu interventie aeroport 5

Acest exercițiu a angrenat un mare număr de structuri și instituții implicate în gestionarea situațiilor de urgență, scopul fiind acela de a verifica capacitatea acestora de a interveni în cazul în care o aeronavă ar lua foc. 

La eveniment a participat și președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, acesta punctând că este important ca autoritățile implicate în astfel de situații să dispună de toate mijloacele materiale și tehnice necesare pentru o intervenție promptă. 

Exercițiul de astăzi a fost ocazia pentru a verifica și analiza capacitatea lor de intervenție rapidă și coordonată, care și-a primit confirmarea prin desfășurarea impresionantă de forțe și prin buna colaborare care a definit simularea de la aeroport. Subiectul ne preocupă în mod direct, atât prin faptul că AIC funcționează în subordinea Consiliului Județean Dolj, cât și prin prisma faptului că, în ultimii ani, am acționat în mod constant ca un partener ferm implicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Oltenia», contribuind la extinderea infrastructurii și la îmbunătățirea dotărilor. De altfel, chiar și astăzi, în aplicarea planului roșu de intervenție, au fost folosite autospeciale achiziționate prin proiectele cu finanțare europeană coordonate de CJ Dolj, de care au beneficiat toate cele 5 inspectorate din regiune, doar județului nostru revenindu-i echipamente cu o valoare totală de peste 4 milioane de euro”, a declarat Prioteasa.

X

Right Click

No right click