Primarul comunei Coţofenii din Faţă este acuzat de hărţuire sexuală!

Reclamaţiile împotriva primarului Constantin Cârciumaru au fost depuse deja la Prefectura Judeţului Dolj, la presă şi Parchet.

primar cotofeni Constantin Carciumaru

Constantin Cârciumaru se află la primul mandat de primar PSD al comunei Coţofenii din Faţă, din judeţul Dolj, localitate aflată la 18 km de Craiova, pe DE 70 Craiova-Timişoara. Până la alegerile locale viitoare, Cârciumaru încearcă să obţină din nou susţinere politică, dar are o concurenţă acerbă din partea viceprimarului Daniel Claudiu Ceocea.

Potrivit declaraţiilor mai multor cetăţeni ai comunei Coţofenii din Faţă – mai ales de parte feminină, de mai mulţi ani, primarul Constantin Cârciumaru hărţuieşte sexual femeile din subordine, dar şi pe cele care ajung la primărie ca să rezolve vreo problemă personală, încercând să obţină de la ele favoruri sexuale, făcându-le promisiuni fără acoperire şi avansuri peste limitele bunului simţ.

Una dintre persoanele care a reclamat comportamentul indecent al primarului Constantin Cârciumaru este doamna Izabela P., din Coţofenii din Faţă, care spune că, pentru a obţine un certificat de care are nevoie, de la primăria comunei, a fost mereu amânată de primar şi, apoi, după ce soţul său a plecat la muncă în străinătate, a invitat-o insistent la întâlniri amoroase şi i-a făcut avansuri sexuale, pe care aceasta le-a refuzat. Avansurile indecente au fost făcute de primar, în mod repetat, nu numai prin telefon şi sms, ci şi pe contul de Facebook, prin Messenger, şi au fost depuse ca probe la dosar. 

Citez din plângerea formulată de reclamantă: „(...) După ce am născut, a trebuit să fac actele pentru alocaţia copilului, fapt pentru care soţul meu a apelat la domnul Primar Cârciumaru Constantin, care i-a promis că ne va ajuta. Ne-a dus cu zăhărelul aproape un an de zile, timp în care soţul meu a plecat în Belgia, la muncă, în toamna anului 2018, timp în care domnul Primar Cârciumaru Constantin a început din nou să-mi scrie, invitându-mă la Primărie, de nenumărate ori, pentru motivul de a bea cafeaua împreună şi a ne cunoaşte mai bine.

Mesajele au devenit din ce în ce mai dese. Nu am dat curs acestor invitaţii şi o singură dată am fost, cu copilul, la Dispensarul Medical, situat lângă Primărie şi atunci am intrat, pentru prima dată, în Primărie, mergând la Biroul Resurse Umane, la doamna Mihaela Păuna, pentru a mă interesa de alocaţia copilului, care întârzia să vină. Imediat a apărut şi primarul Cârciumaru Constantin, a început să mângâie copilul şi m-a invitat la el în birou, dar am refuzat, având în vedere ceea ce îmi scria în mesajele de pe Facebook, care au continuat până la Sărbătorile de Iarnă.

primar cotofeni Primar 1

Din respect şi ruşine faţă de soţul meu, care îl consideră prieten, am şters toate mesajele, sperând că, odată cu venirea acestuia acasă, va înceta această hărţuire. Tot de pe Facebook, am aflat, din postările publice ale consilierului local Nicolae Marian, despre faptul că primarul Cârciumaru Constantin a hărţuit sexual mai multe femei care au avut nevoie de diverse acte de la primărie, printre care şi o fată originară din Cluj şi căsătorită la noi, în comună. 

primar cotofeni Primar 2

primar cotofeni Primar 3

primar cotofeni Primar 4

Avansurile primarului au continuat şi s-au transformat în cuvinte indecente, insistenţe pentru a ne întâlni în oraş, invitaţii la Primărie – chipurile, că l-ar fi băgat pe soţul meu în Proiectul Comunitar, oferte de cartele telefonice, telefoane mobile, oferte de serviciu, oferte de vacanţe etc. Într-una din zile, m-a chemat la Primărie cu privire la acel Proiect. Am venit, împreună cu socrul meu. Pe mine m-a chemat în biroul lui şi a început să mă pipăie pe sâni şi să tragă de mine, ca să mă sărute... Am înregistrat tot.

Apoi, a venit după mine, de două ori, la serviciu, m-a luat cu maşina şi m-a dus în câmp, în spatele Serelor de la Beharca. Întrucât mă sunase în pauza de masă, am anunţat-o pe soţia domnului consilier Nicolae Marian, care ne-a urmărit şi m-a scăpat din ghearele acestui individ pe care nu-l pot numi Om şi Primar, ci un escroc cu probleme psihice în privinţa femeilor, care, în timpul orelor de program, se ocupă cu hărţuirea femeilor pe Facebook, şi nu cu interesele cetăţenilor”. 

primar cotofeni Primar 5

primar cotofeni Primar 6

Doamna Mariana Nicolae, soţia consilierului Marian Nicolae, este semnatara unei alte sesizări cu privire la comportamentul primarului Constantin Cârciumaru: „(...) După Sărbătorile de Iarnă ale anului trecut, între mine şi domnul Primar au apărut diferite discuţii, întrucât, de câte ori mergeam la primărie, ca să rezolv diverse probleme, să achit taxe etc., eram calomniată, jignită, atât eu, cât şi copiii mei, (...) iar când l-am rugat să nu mai facă afirmaţii denigratoare la adresa familiei mele, primarul m-a făcut, pe mine şi pe fiica mea, „curve împuţite”, „văcari” etc., adresându-mi şi ameninţări – că „îmi arată el mie!”, că „toţi cei care se pun cu el, păţesc ceva, pentru că e influent” etc.

În urma unor discuţii cu alte persoane de sex feminin din comună, am aflat că acesta procedează la fel şi cu ele, făcându-le avansuri, hărţuindu-le, trecând la jigniri şi ameninţări, dacă nu obţine ceea ce vrea, acele persoane putând confirma cele relatate de mine.

Spre exemplu, o fată din comună, căsătorită în localitate, a avut, în ultimul timp, diverse probleme din cauza avansurilor şi insistenţelor Primarului, acesta făcând o obsesie pentru ea, în scopul obţinerii unor favoruri sexuale, ea putând face dovada cu mesajele şi telefoanele primite de la el, care o invita în Primărie ca să-i propună diverse funcţii, sau foloase materiale, ori trecând chiar la abuz fizic...

Multe dintre aceste persoane sunt angajate ale Primăriei şi mi-au spus că acesta are, în Primărie, o cameră numai a lui, unde invită şi primeşte femeile, cu care se refugiază fără nici un fel de jenă, chiar în timpul serviciului... O altă localnică a fost nevoită să plece din comună şi să se despartă de soţul ei pentru că se auzise, în toată comuna, că păţise la fel şi ar fi apărut diverse afirmaţii denigratoare la adresa ei şi a familiei ei. 

Tot ceea ce susţin pot dovedi cu martori, înscrisuri, înregistrări audio şi video, aspecte care nu mai pot fi tolerate în localitate, multe femei şi fete venind la mine şi spunându-mi că sunt dispuse să ia atitudine şi să fie luate măsuri împotriva primarului care, în timpul serviciului (pentru că are soţie acasă şi nu poate face avansurile decât când este la serviciu!), în loc să-şi exercite atribuţiile de primar, nu face altceva decât să vorbească la telefon, să invite femei şi fete la el în birou, să le facă avansuri sexuale etc., alegând, în mod special, femeile ai căror soţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, sau femei divorţate, sub pretextul că le ajută cu diverse probleme care depind de instituţia Primăriei”.  

Pentru a afla şi punctul de vedere al primarului Constantin Cârciumaru, în legătură cu acuzele grave pe care i le aduc mai mulţi cetăţeni ai comunei, în data de 6 august a.c., i-am trimis un mesaj, prin e-mail-ul Primăriei Coţofenii din Faţă şi, ulterior, l-am apelat pe telefonul mobil, dar, în nici una din situaţii, nu am primit nici un răspuns.