DOLJ: 17 pistoale aduse ilegal în țară, descoperite la Calafat. Un bărbat a fost reținut

O persoană a fost prinsă în fragrant, la Vama Calafat, în timp de transporta într-un camion 17 pistoale calibru 9 mm, fără serie și muniție aferentă. Pistoalele au fost ascunse în interiorul și paravantul cabinei.

muniție 3

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au documentat activitatea infracțională a unei persoane (cetățean străin), cercetată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Astfel, aceasta a fost prinsă în flagrant delict de către polițiștii de frontieră, la intrarea în țară, în timp ce ar fi transportat într-un camion, ascunse în interiorul și în paravantul cabinei, 17 pistoale, calibrul 9 mm, fară serie și fără muniția aferentă.

Nu s-au putut prezenta acte pentru aceste arme.

Cele 17 arme au fost ridicate pentru cercetări, fiind dispusă o constatare criminalistică.

Astfel, conform raportului de constatare, arma pusă la dispoziţie este o armă de foc scurtă, tip pistol, ce corespunde categoriei armelor de foc letale.

În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, persoana în cauză a fost reţinută de către poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. În cursul zilei de 11 iunie a.c., aceasta urmează să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă”, arată IPJ Dolj.