Cărbune extras fără licență. Percheziții în șapte județe, între care Mehedinți și Olt

13 percheziții au avut loc, joi, în șapte județe, într-un dosar în care se fac cercetări, printre altele, pentru neraportarea în totalitate la ANRM a cărbunelui extras fără licență din Caraș-Severin.

mascati politie

Județele unde au avut loc descinderi sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Timiș, Hunedoara, Olt, Ilfov și București Sector 2, fiind vorba despre cercetări într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, abuz în serviciu și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

În speță, administratorii unor societăți comerciale nu au evidențiat în contabilitatea societății operațiunile de comercializare a unor cantități importante de cărbune energetic, către mai multe societăți și regii autonome de pe teritoriul țării și exportă în Serbia și nu au raportat la ANRM, în totalitate, cărbunele extras fără licență din perimetrul LIGHIDIA - UAT BOZOVICI și zonele invecinate, jud. Caraș-Severin”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Conform acestuia, prejudiciului produs a fost stabilit la suma de 2.394.335 lei.

După efectuarea perchezițiilor au fost conduse la audieri 8 persoane suspecte.

La percheziții au participat 44 polițiști cu sprijinul celor din cadrul IPJ SICE Mehedinți, Timiș, Hunedoara, Olt, Ilfov și București Sector 2 și echipe de luptători SAS.