DOLJ: Reținuți pentru trafic de droguri de risc și comercializare de substanțe psihoactive

Doi bărbați din Dolj au fost reținuți, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

240416 drrogulet 2

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – aprilie 2024, doi bărbați, de 22 și 33 de ani, ar fi procurat, deţinut și vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA și ADB-4en-PINACA), cu 10 lei pentru o doză.

De asemenea, pe parcursul anului 2024, unul dintre cercetați ar fi deținut și comercializat și droguri de risc (canabis), către consumatori din județul Dolj.

Ieri, în urma unei percheziții domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate cantități de materii vegetale (fragmente uscate și muguri), substanță pulverulentă și sub formă de bulgări, mai multe obiecte purtând urme de substanță, țigarete confecționate artizanal, grindere și cântare de precizie, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.