Încălțăminte contrafăcută depistată la Vama Bechet

Polițiștii din cadrul PTF Bechet au descoperit, în urma efectuării unui control, aproximativ 3.348 perechi de încălțăminte sport, toate inscripționate cu însemnele unei mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

240212 incaltari bechet

În Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean bulgar, în vârstă de 62 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și  semiremorcă.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta diverse bunuri, pe ruta Grecia-Slovacia.

În urma efectuării controlului în comun cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Bechet, în compartimentul de marfă al semiremorcii, a fost descoperită cantitatea totală de 3.348 perechi de încălțăminte sport, toate inscripționate cu însemnele unei mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

240212 incaltari bechet 1

Bunurile descoperite, au fost evaluate la valoarea de 1.506.600 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Bechet, întrucât șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

În prezent, faţă de persoana în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, arată Poliția de Frontieră.