Șofer din Craiova, prins circulând cu 242 km/h pe Drumul Expres

Un șofer din Craiova a fost depistat, ieri, circulând cu mașina cu o viteză de 242 km/oră, pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Pe tronsonul respectiv, limita de viteză este de 120 km/oră. 

240212 vitezoman drum expres

La data de 11 februarie 2024, în jurul orei 18:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), în afara orașului Piatra-Olt, un autoturism ce circula cu viteza de 242 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.300 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, arată IPJ Olt.