Încă un TIR a rămas blocat la pasajul de la Universitate

Deși a fost claxonat indelung de către ceilalți șoferi, conducătorul camionului a insistat să avanseze.

231120 camion politie pasaj 02

Luni seara, la vârful aglomerației tradiționale din jurul orei 18, șoferul unui camion din Arad a ținut cu tot dinadinsul să ignore marcajele rutiere și să vireze la dreapta de pe Calea București, spre pasajul de la Universitate, rămânând, bineînțeles, înfipt în poarta de gabarit montată la intrare. 

231120 camion pasaj 04

Ceilalți șoferi și-au dat seama din timp de intențiile conducătorului profesionist și au încercat să îl atenționeze prin mijlocele auditive aflate la îndemână, însă și de această dată clasicul claxon s-a dovedit inutil în trafic. De același insucces s-a lovit și un cetățean aflat la trecerea de pietoni, ale cărui gesticulări frenetice au fost, de asemenea, ignorate, mastodontul proptindu-se în grinda porții de gabarit. 

231120 camion politie pasaj 03

Din fericire, construcția metalică și-a făcut treaba și a oprit vehiculul înainte să intre sub pasaj, singura victimă fiind semiremorca. Nu știm daca se poate spune același lucru si despre presemnalizarea rutieră din zonă ori despre echipajul de poliție aflat la datorie la câțiva zeci de metri după trecerea de pietoni ori despre cine ar fi trebuit să prevină ca un camion cu semiremorcă să ajungă în centrul orașului.