Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în Vama Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităților din Germania. 

1693389546192 taic S4

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, aflat la volanul unui autoturism.

Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că autoturismul marca Lexus, model RX 450 H, an de fabricație 2015, este înmatriculat în Germania și figurează ca semnalat furat, alertă emisă la data de 22.05.2023.

Șoferul mijlocului de transport a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se află în litigiu.

„Mijlocul de transport, estimat la o valoare de 115.150 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la infracțiunea de furt”, arată Poliția de Frontieră Calafat.