CRONICA NEAGRĂ. Un deținut s-a spânzurat când i-au amânat cererea de eliberare condiționată

Un bărbat de 41 de ani, din Târgu-Jiu, fost șef al unui ONG anticorupţie din judeţul Gorj, condamnat pentru viol, s-a spânzurat, miercuri, în Penitenciarul Târgu-Jiu. 

penitenciar

Un deținut a fost găsit spânzurat, miercuri, într-o celulă a Penitenciarului Târgu-Jiu. La fața locului au intervenit reprezentanți ai Poliției și ai Ambulanței.

„Avem o sesizare cu privire la faptul că, la Penitenciarul Târgu-Jiu, s-ar fi spânzurat o persoană care era încercerată. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, vor efectua cercetarea la fața locului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc fapta”, a declarat Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Deși au încercat zeci de minute să îl salveze, manevrele de resuscitare efectuate de medicii de pe Ambulanță nu au avut rezultat. „S-au efectuat manevre de resucitare și nu a răspuns. În final s-a declarat decesul”, a spus Constantin Mitroi, managerul SAJ Gorj.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, deținutul care s-ar fi sinucis este Dumitru Rostogolea, fost șef al unui ONG anticorupţie din judeţul Gorj, condamnat la 5 ani de închisoare pentru viol. Aceleași surse au precizat că incidentul a avut loc la scurt timp după ce instanța i-a refuzat bărbatului cererea de eliberare condiționată, fiind stabilit un alt termen pentru rediscutarea solicitării, în luna octombrie.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Sursa Mediafax

X

Right Click

No right click