Doi sirieni, ascunși pe osia unei semiremorci, depistați la Calafat

Doi sirieni, ascunși pe osia unei semiremorci, depistați la Calafat

Doi cetățeni sirieni, ascunși în compartimentul de depozitare bunuri, poziționat  pe osia unei semiremorci, au fost depistați, vineri dimineață, de către poliţiştii de frontieră din Calafat. 

strini osie

Potrivit unei informări a Poliției de Frontieră, vineri dimineață, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor un cetățean turc, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autocamion.

Şoferul transporta, conform documentelor, fructe din Turcia pentru o societate din Franța.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse intr-un compartiment de depozitare situat deasupra osiei semiremorcii, doi bărbați.

„În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbații, în vârstă de 20, respectiv 26 de ani, sunt cetățeni sirieni. Aceștia au declarat autorităților faptul că, în timp ce se aflau într-o parcare din orașul Sofia, Bulgaria, s-au urcat în mijlocul de transport având acceptul șoferului, căruia i-au plătit fiecare câte 1.000 de euro. Cei doi străini intenționau să ajungă într-o țară din vestul Europei”, informează polițiștii.

Călătoria celor doi a fost întreruptă și, conform protocolului româno-bulgar, cetățenii sirieni, șoferul, cât și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor.