Țigări de contrabandă ascunse în uși de termopan, descoperite la Calafat

Țigări de contrabandă ascunse în uși de termopan, descoperite la Calafat

6.780 de pachete cu țigări ce aveau marcaje fiscale aplicate de Macedonia de Nord, ascunse în uși de termopan transportate într-un microbuz ce avea ca destinaţie Austria, au fost depistate de către polițiștii de frontieră din Calafat, marți dimineață. 

tigari in usi de termopan

Șoferul microbuzului este un cetățean bulgar, în vârstă de 59 de ani.

Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, elemente de tâmplărie PVC, pe ruta Macedonia de Nord-Austria.

În urma controlului amănunțit, polițiștii au descoperit, ascunse și nedeclarate, disimulate în elementele de tâmplărie PVC, 6.780 de pachete cu țigarete de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru fiscal macedonean.

„Cu privire la acest aspect, șoferul microbuzului nu a putut prezenta documente de proveniență pentru cantitatea de țigări sus-menționată.

Cele 6.780 de pachete cu țigări, estimate la o valoare de 135.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015”, arată Poliția de Frontieră.