Mecanismul individual de a schimba realitatea este VOTUL

 

Ne aflăm în faţa unei situaţii de aşteptare iminentă a unor întâmplări care ne vor jalona viaţa vreo patru ani de acum înainte. Dar, avem, fiecare dintre noi, mecanismul individual de a schimba realitatea în care trăim, şi acela este VOTUL.

Îin ziua de 6 decembrie, suntem chemaţi la vot ca să hotărâm ce vrem pentru următoarea perioadă de patru ani. Sigur că sunt foarte mulţi dezamăgiţi de politică şi de traiectoria României de după 1990. Este dreptul fiecăruia de a judeca şi de a decide încotro se îndreaptă opţiunea sa electorală, dacă va vrea să o exercite. Normal ar fi să o facă, pentru că dreptul la vot este unul dintre drepturile fundamentale, într-un stat democratic.

Va fi un 6 decembrie mai mult sau mai puţin populat, la vot. Sigur, cei hotărâţi vor veni şi vor pune ştampila pe cei în care cred că le vor duce aspiraţiile de viitor, mai departe. Liber-schimbiştii, probabil că vor vota în funcţie de impresiile de ultim moment. Iar absenteismul – cât va fi, este inevitabil.

Important este ca noi, cei de aici, care trăim în fruntariile României, să votăm pentru ca această ţară să meargă mai departe pe calea dezvoltării şi democraţiei şi să nu mai fim citaţi ca fiind codaşii Europei!

Este un deziderat ca un halou de însănătoşire a poporului român, după lunga boală a comunismului şi a post-comunismului, care ne bântuie, încă, după treizeci de ani, de la Revoluţia din Decembrie 1989!