Cântecul de lebădă al lui Mihail Genoiu

SUFICIENŢĂ şi AROGANŢĂ – sunt cuvintele care pot defini ultima ieşire în public, ca primar al Craiovei, a lui Mihail Genoiu – omul ce pare că a depăşit toate criticile şi gafele impardonabile care i-au jalonat cei patru ani de edil-şef, al oraşului.

La finalul ultimei şedinţe a Consiliului Local, Genoiu s-a declarat... mulţumit de activitatea sa, afirmând că a făcut tot ce a putut pentru oraş şi cetăţeni, inclusiv s-a evidenţiat ca foarte bun în atragerea de fonduri europene. Un cântec de lebădă laudativ şi cu floricele electorale, care să dea bine pentru eşalonul următor, al PSD.

Nici un regret în legătură cu promisiunile sale, rămase neonorate: cartiere fără canalizare; circa 50 de străzi ale oraşului care, la primărie, figurează ca asfaltate; nimic despre scandalul şi soarta busturilor personalităţilor şi tot nimic despre scandalul plăcuţelor montate la intrarea în Parcul „Nicolae Romanescu”, a căror distribuire, subiectivă, o avantajează clar pe Olguţa Vasilescu!

Iar pentru ca tacâmul de laude să fie complet, consiliera PSD Biana Predescu a plusat cu noi osanale, la finalul şedinţei, opinând că Mihail Genoiu a fost un primar foarte bun şi cu un limbaj elevat!...

Am auzit multe despre drogul puterii şi despre cât de mult îi poate afecta pe unii dintre cei prinşi în mirajul ameţitor al sferelor înalte, din politică. Siguranţa şi relativa stabilitate pe funcţii le ia minţile şi încep să se creadă mici dumnezei, pe care nimic nu îi poate atinge. Din umbră, însă, îi pândeşte PENIBILUL, care, va da buzna imediat peste amintirea trecerii lor.