O minimă morală ar trebui să ne responsabilizeze

Începând de astăzi, mai sunt exact zece zile până când românii vor pune ştampila de vot pe numele celora în care îşi spun speranţa că le vor reprezenta interesele şi dorinţele unei vieţi mai bune, racordată la valorile europene.

Am trăit, destul de mult, la marginea Europei, din cauza unei clase politice toxice, care a condus prin populism şi autoritarism, chiar şi dincolo de limitele legii.

Aşa-zisa stângă democrată, de fapt, o reţea mafiotă de tip nord-coreean, a avut soluţii bune numai pentru membrii ei, nu şi pentru popor, iar averile lor au crescut nejustificat, pentru că puţini au dat socoteală la ilicit.

La alegerile din 27 septembrie, urmează să ne stabilim viitorul, pentru următorii patru ani. Indiferent dacă, în funcţie de vârstă, gândim pe termen lung sau scurt, o minimă morală individuală ar trebui să ne responsabilizeze şi să vedem dincolo de interesele personale şi de moment. Pentru că o naţie trăieşte mai mult prin cei care vin şi mai puţin prin cei care pleacă.

După treizeci de ani de la Revoluţie, încă mai bâjbâim, cu felinarul, prin ungherele unui trecut roşu, reîncarnat în post-comuniştii de azi!...