Cu USR de mână nu ai curaj nici... să traversezi pădurea!

Au început, deja, trădările politice, cu mult înainte de a începe campania electorală şi alegerile! Nu Caragiale le-a inventat, dar el le-a redat atât de bine, în piesele sale, încât poţi crede că au patent românesc. Cauzele frecvente ale acestora sunt, desigur, lipsa de caracter şi interesul personal, care primează în faţa interesului public, chiar dacă este folosit, până la saturaţie, în campania electorală, ca praf aruncat în ochii celor mulţi şi creduli.

Era de aşteptat ca veriga slabă, în configuraţia politică actuală, să fie Uniunea Salvaţi România. Încă de la apariţia acestei uniuni, ceva lăsa de înţeles că nu te poţi baza pe principiile lor, aflate într-o continuă schimbare. Poate textura şi imaginea de struţo-cămilă a acestei formaţiuni politice, poate ideile lor liber-schimbiste, sau poate chiar autoritatea îndoielnică, ce se clatină serios, în ultima perioadă, a liderului lor.

Prima trădare s-a produs, în urmă cu două zile, la Işalniţa, când reprezantantul USR, în Biroul Electoral de Circumscripţie Işalniţa, a votat pentru admiterea candidaturii unui fost primar PSD, aflat în incompatibilitate, potrivit unei hotărâri definitive pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!

Este clar, acum, de ce, la în Craiova şi în judeţul Dolj, nu s-a putut ajunge la o coaliţie a forţelor de dreapta, în alegerile locale: pentru că USR este un partid necontrolabil, cauza fiind vidul de putere care emană de la conducerea centrală. Abcesul este deja vizibil, pe teren, iar măseaua stricată trebuie extrasă!

Cu un preşedinte tot mai contestat din interior şi cu probleme serioase de imagine (vezi dezvăluirile făcute de Rise Project), cu USR de mână nu ai curaj nici... să traversezi pădurea, dar să câştigi alegerile!