Manipularea prin omisiune

Minciuna şi manipularea prin omisiune sunt tehnici vechi şi destul de uşor de demontat de cei avizaţi. Sunt mai productive decât minciuna simplă, neornamentată, pentru că folosesc tehnica mesajului subliminal, camuflat într-un fals adevăr.

Echipa de manipulare a Olguţei Vasilescu şi-a găsit motiv de propagandă mincinoasă prin omisiune în pliantul electoral al candidatului PNL la funcţia de Primar al Craiovei, prof. univ. dr. Nicolae Giugea, în care acesta a făcut trimitere la activitatea sa, ca prefect al judeţului Dolj, când a bifat unele realizări, mai puţin vizibile, pentru electorat.

Atât i-a trebuit echipei de detractori de la PSD: au făcut imediat comparaţii cu măreţele realizări ale Olguţei Vasilescu, în mandatul său de primar al Craiovei, dar au omis să precizeze că Nicolae Giugea, ca prefect, nu avea atribuţiile unui primar şi, ca atare, comparaţia este incorectă.

Fiecare loc de muncă are o fişă a postului foarte clară, pentru orice angajat, la orice nivel, fie că este muncitor executant, fie că este ministru, sau preşedintele României. Prefectul nu are atribuţiile primarului, şi invers.

Tehnicile de manipulare folosite de PSD seamănă mult cu cele folosite de comunişti, în vremea implementării stalinismului în România, după 1947, iar cultul personalităţii începe să se facă simţit, în acest partid, de zici că au învăţat totul de la PCR!