La vremuri noi, oameni... vechi

În 2014, Lucian Săuleanu, actualul candidat al USR la funcţia de Primar al Craiovei, era preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (Dolj). Din această postură, pusese umărul ca să adune semnături pentru candidatura Elenei Udrea şi se lăuda public cu această ispravă:

Aş vrea să mulţumesc locuitorilor Craiovei pentru că  ne-au sprijinit în campania de strângere de semnături pentru candidatura doamnei Elena Udrea. Am avut un real succes şi ne-am strâns nivelul maxim de semnături pentru Craiova şi pentru judeţul Dolj”.

În 2020, acelaşi Lucian Săuleanu, userist şi anticorupt, este... omul vechi, la vremuri noi şi vrea să conducă destinele acestui oraş cel puţin patru ani de acum înainte, dacă locuitorii Craiovei – cel puţin aceia care, la îndemnul său, au semnat atunci pentru Elena Udrea –, îi vor da votul, crezându-i pe cuvânt promisiunile pre-electorale.

La conferinţa de presă prin care USR Dolj şi-a anunţat candidaţii pentru alegerile locale din acest an, Lucian Săuleanu a vorbit şi despre planul său de a face Jiul navigabil, în scop turistic şi comercial, iar candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj a plusat şi a vorbit despre proiectul său de a face un port modern şi eficient la Bechet. Ceea ce înseamnă că entuziasmul marinăresc al lui Săuleanu, moştenit, probabil, de la Traian Băsescu, este contagios şi face prozeliţi.

Nu că aceste idei ar fi rele, în principiu, dar sunt lipsite de realism pentru că, până a ajunge acolo, e destul de muncă în bătătura noastră – a craiovenilor, care trăiesc în cartiere neracordate la utilităţi şi cu străzi neasfaltate, cu salubritatea oraşului asumată de o firmă-căpuşă şi cu o corupţie ajunsă deja la un nivel de criză morală, dăltuită în plăcuţe aurii şi într-un control pesedist aproape total asupra oraşului!

 


X

Right Click

No right click