Legea „Fără penali în funcţii publice” este în chinurile Facerii

Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției – ”Fără penali în funcții publice”, a fost amânată luni, 27 iulie, de către Comisia juridică a Senatului.

Senatul este for decizional, în acest caz, după ce Camera Deputaţilor a votat proiectul, săptămâna trecută. La Senat, votul a fost amânat din cauză că mai mulți senatori din Comisia juridică și Comisia de Constituționalitate au lipsit şi, în consecință, nu s-a putut asigura cvorumul necesar.

Pentru a fi adoptată, iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” are nevoie de votul a două treimi din totalul celor 136 de senatori (91 de voturi), iar apoi urmează să fie supusă aprobării populare, prin referendum. Există temerea că proiectul ar putea fi respins, din cauză că referendumul de aprobare ar urma să fie organizat în data de 23 august, adică în perioada concediilor şi vacanţelor, ceea ce poate însemna un procent mare de absenteism.

Vinovaţi de absenteismul de la Senat au fost indicaţi senatorii PSD, care, în acest fel, încearcă să mai amâne ghilotina juridică pentru clientela roşie din partid. O fi greu să muşte braţul protector care i-a cocoţat în funcţii la care, poate, nici nu au visat, dar nici cu căruţa ruptă şi fără o roată nu mai putem merge pe străzile din oraş!...

Cu alte cuvinte, Legea „Fără penali în funcţii publice” este în chinurile Facerii, dar nu au venit cei care trebuie să-i taie buricul...