Încearcă să eviţi cât mai mult... Inevitabilul(!)

Frica de Moarte poate fi paralizantă, dacă relaţia ta cu viaţa nu este corectă, în sensul că nu înţelegi mecanismul a fi – a nu (mai) fi, adică nu înţelegi principiul fundamental al existenţei – acela că tot ceea ce începe undeva, trebuie să se sfârşească (alt)undeva.

Viaţa nu este infinită, este doar visul de care dispune fiecare, după bunul lui plac, în cazul omului, respectând rigorile şi legile comunităţii în care trăieşte. Democraţia este libertatea de a face tot ce doreşti, fără a deranja libertatea de a face tot ce doreşte şi aproapele tău. În momentul în care nu respecţi libertăţile celuilalt, devine discutabil dreptul la propria ta libertate.          

Frica de boală, de accidente sau de alte întâmplări nefaste, care îţi pot afecta viaţa, sunt însumate în Frica de Moarte, ce te obligă, într-un fel, să-ţi iei măsuri de prevenire şi apărare. Dacă ai băgat, singur, capul, în gura leului, speranţele tale de viaţă se împuţinează vertiginos, aşa că fiecare e pe deplin responsabil pentru deciziile pe care le ia în legătură cu viaţa sa.   

Cumpătarea nu înseamnă renunţarea la plăcerile vieţii, ci echilibru şi instinct de autoconservare, altfel, selecţia naturală, cât se poate de darwinistă, îşi ascute uneltele şi te poate aduce în situaţii-limită, poate ireversibile, când regretele sunt inutile şi doar istoria mai consemnează bobul de praf care ai fost, la vremea ta.

Fiecare zi din viaţă e ca un front deschis, pe care păşeşti cu teama că, oricând, te poate lovi un glonţ, sau o schijă ucigătoare, de undeva. Cei care înaintează, pe acest front, nu contenesc să trăiască şi să lupte pentru idealurile lor.

Două atúuri sunt importante în viaţă: Libertatea şi Sănătatea – şi invers! Pentru că, în momentul în care ai pierdut-o pe una, implicit, ai pierdut-o şi pe cealaltă! Aşa că, fii precaut şi încearcă să eviţi, cât mai mult, Inevitabilul, până când, într-o zi, nu se va mai putea şi te vei împiedica de el(!)...


X

Right Click

No right click