Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Uzina „Ford” – un semn de revenire la normalitate

Vizita de ieri a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, la Uzina „Ford”, din Craiova, poate fi considerată un semn de revenire la normalitate, adică viaţa începe să reintre pe făgaşul obişnuit, iar economia se restartează.

Mesajul preşedintelui către autorităţile locale a fost cât se poate de clar: „Construiţi proiecte pentru fondurile europene!”, din care deducem că infrastructura financiară, pentru dezvoltarea economiei româneşti, există, dar necesită priceperea şi implicarea specialiştilor pentru a propune şi demara proiecte de nivel european.

În întâmpinarea vizitei preşedintelui Iohannis, conducerea Uzinei „Ford” a anunţat o investiţie suplimentară – de 30 de milioane de dolari, într-o secţie modernă de presaj, care se întinde pe o suprafaţă de 1.900 metri pătraţi, precum şi revenirea la programul normal de lucru, în trei schimburi, al angajaţilor săi.

Cu alte cuvinte, norii negri ai şomajului şi perspectiva sumbră a închiderii Uzinei „Ford”, care păreau posibile, la un moment dat, au rămas doar un început de coşmar, depăşit cu trezirea la o realitate optimistă, întreţinută şi de noile modele de autoturisme intrate în producţie, ceea ce înseamnă că viitorul sună bine.

Se poate spune că vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Uzina „Ford” a fost o gură de oxigen pentru investitorii americani şi pentru craiovenii al căror venit lunar depinde de locurile de muncă pe care le au aici, dar şi că haloul de întuneric prin care am trecut începe să se lumineze, promiţător, spre vremuri mai bune.

 


X

Right Click

No right click