Când „strugurii sunt acri”...

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, susţine că programul de guvernare al PNL este un copy-paste după programul de guvernare al PSD, întocmit încă din 2016. Adică PSD a avut numai intenţii bune, stabilite prin programul de guvernare, numai că au stat prost cu finalizarea.                           

În viaţă, de multe ori, poţi ajunge la struguri, dar, după ce te vezi înconjurat de abundenţă, e posibil ca minţile să ţi-o ia razna şi să te crezi buricul pământului, uitând complet de planurile iniţiale şi de ceea ce ai promis că vei face după ce vei ajunge să controlezi bogăţia.

Este exact ceea ce a făcut PSD, începând din 2016: după ce s-a văzut la guvernare, a uitat de promisiunile pe care le-a făcut electoratului şi au început luptele de culise pentru ciolan, care mai de care dorindu-şi o bucată mai mare, pentru că se considera mai deştept şi mai capabil decât alţii.

Deşi au schimbat trei premieri – Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Vasilica Dăncilă –, nici unul dintre ei nu a reuşit să păstreze un echilibru economic şi să pună în aplicare proiectele de guvernare, care au rămas numai pe hârtie, pentru că hidra avea mai multe capete, iar capul suprem era Liviu Dragnea, führerul pesedist căruia trebuia să-i pui în aplicare ordinele, ad-literam.

Aşa cum, totdeauna, după război, mulţi viteji se-arată, e uşor să-i critici, de pe margine, pe alţii care fac ceea ce tu nu ai fost în stare să faci când ai avut toate pârghiile Puterii la îndemână.

Marcel Ciolacu poate să se dea doct şi foarte priceput în ale economiei, acum, când strugurii sunt acri, dar, pe timpul celor trei guvernări PSD, nu s-a văzut şi nu s-au auzit critici constructive, din partea sa, la adresa programului pesedist de guvernare, pe care l-au terfelit, în fel şi chip, cu populisme şi promisiuni fără acoperire.

 


X

Right Click

No right click