În locul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova ar putea fi amenajat Parcul Central al Craiovei

O iniţiativă inedită, dar cât se poate de corectă, din punctul meu de vedere, vine de la candidatul la funcţia de Primar al Craiovei din partea Partidului Naţional Liberal, prof. univ. dr. Nicolae Giugea.

Cu privire la existenţa Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în zona rezidenţială a oraşului, acesta a declarat: „Craiova este singurul mare oraș care are Penitenciarul la doi pași de centrul orașului. Ca primar, voi începe demersurile pentru mutarea Penitenciarului în afara orașului, iar pe actualul loc să se construiască Parcul Central al orașului Craiova”.

Mărturisesc că şi mie mi s-a părut, totdeauna, nefiresc, faptul că, între casele şi blocurile în care locuiesc craiovenii, din acea zonă, se află un penitenciar de maximă siguranţă, care, pe lângă locaţia nepotrivită şi apăsătoare, psihic, aceştia aud, fără să vrea, zgomotele şi difuzoarele prin care gardienii se adresează deţinuţilor, iar când apar revolte, cum s-a mai întâmplat, trăiesc şi emoţiile unor eventuale incidente, dacă situaţia scapă de sub control.

Îmi imaginez că este destul de neplăcut şi există o tensiune psihică atunci când casa şi grădina ta are gard comun cu penitenciarul şi, la doi paşi, se plimbă infractori periculoşi! O fi penitenciar de maximă siguranţă, dar nu poţi să nu-ţi imaginezi că, într-un fel sau altul, unii pot scăpa şi te poţi trezi cu ei, peste tine, în curte şi în casă!... Dacă nu s-o fi şi întâmplat vreodată, dar nu s-a spus nimic.  

Acest deziderat al lui Nicolae Giugea ar schimba radical imaginea oraşului, iar dacă, în locul penitenciarului, se va construi Parcul Central al Oraşului Craiova, cu atât mai bine şi mai relaxant pentru craioveni! Avem nevoie de mai multe spaţii verzi, pe de o parte, şi, pe de altă parte, sunt de părere că aceste centre de detenţie trebuie să fie amplasate în afara oraşelor, aşa cum există în toate ţările civilizate ale lumii.

 


X

Right Click

No right click