Dumnezeu are planurile pregătite pentru un nou POTOP(?!)

Pandemiile sunt forme de război biologic – indiferent că sunt naturale sau artificiale, dar, în oricare dintre cazuri, te afli în război total cu un inamic nevăzut, reprezentat de microorganisme agresive al căror scop este, ca al tuturor fiinţelor, să supravieţuiască şi să se înmulţească, parazitând organismul-gazdă pe care s-au fixat.

Este un război pe viaţă şi pe moarte, fiecare combatant folosindu-şi toate resursele şi cele mai noi tehnici de apărare pentru a câştiga lupta. Aceşti germeni, ai diverselor boli, au dovedit, de multe ori, de-a lungul istoriei lumii, că nu mărimea contează, în această ofensivă ucigătoare asupra celorlalte organisme vii, ci complexitatea armelor şi strategia de atac. Poate părea surprinzător că descriu în termeni militari această interacţiune dintre oameni şi viruşi, dar ea se aseamănă perfect cu un conflict armat, în care fiecare dintre tabere îşi pune la bătaie întreaga strategie ofensivă şi defensivă de care dispune.

Întrebarea este, însă, cum de s-a ajuns aici, în al douăzecilea an al secolului al XXI-lea, când ştiinţa şi tehnologiile ne-au deschis calea spre descoperiri extraordinare în medicină şi farmacie – ca să mă refer strict la cazul pandemiei în care ne aflăm?

În secolul în care se prefigurează, deja, maşinile zburătoare şi tehnica teleportării, în care sondele spaţiale au depăşit graniţele sistemului nostru solar şi aşteptăm veşti de la civilizaţiile extratereste, despre care sperăm să ne bage în seamă, pentru că ne-am mai cuminţit şi ne prefacem că am înţeles că războaiele nu sunt bune – tocmai acum ne împotmolim într-un virus nou, apărut ba în China, ba în SUA, cum zic alţii, iar şefii acestor ţări se arată reciproc cu degetul, unul pe altul, într-un fel de... Ba pe-a mă-ti!  

Realitatea este că, deşi ne aflăm într-o eră a tehnologiilor avansate, Omenirea – în frunte cu cei care îi decid soarta, se află într-o gravă criză morală, în care comportamentul de junglă încă nu a dispărut şi nu suntem vrednici de a fi băgaţi în seamă de civilizaţiile extratereste şi nici de Dumnezeu, care, probabil, are planurile pregătite pentru un nou POTOP(?!).