Sorina Pintea e „luată”. Urmează Liviu Pop?

Sorina Pintea e „luată”. Urmează Liviu Pop?

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost singurul membru al Guvernului Dăncilă care îmi făcuse o impresie bună, pentru că mi s-a părut că a fost singurul ministru care a muncit şi a făcut ceva, sau a încercat să aducă îmbunătăţiri sistemului, pe perioada mandatului său.

După ce şi-a terminat mandatul, a făcut public faptul că suferă de o boală gravă şi chiar începusem să empatizez cu suferinţa ei, aşa cum empatizez cu suferinţa oricărei fiinţe vii. Cu bolile nu e de glumit, unele din ele pot fi fatale şi pentru cei foarte tineri.

Deodată, această impresie pe care mi-o formasem în legătură cu Sorina Pintea s-a răsturnat: aflu că, de fapt, în timp ce se văieta, pe la televizor, că e bolnavă, în biroul de manager al Spitalului din Baia Mare, primea şpăgi peste şpăgi – mai întâi 10.000 de euro, în decembrie, ca un avans, iar acum 120.000 lei (cca. 25.000 euro), a doua rată a şpăgii, pentru efectuarea de lucrări de modernizare a unui bloc operator, din spitalul pe care-l conducea(!)... 

Mai clar, ea a primit mită exact în spiritul legii: pentru a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, pentru a lua nişte decizii care intrau strict în atribuţiile ei.

Plin de tupeu pesedist a fost şi fiul său, condamnat, în 2012, la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta a postat, pe o reţea de socializare, o filmare în care nu contesta că mama sa ar fi primit mită, ci era supărat pe denunţător, pe care l-ar fi întrebat... de ce a denunţat-o pe maică-sa!, adică ăla nu a avut obraz... Mai mult, a afirmat că s-ar mai fi primit mită, pe această filieră, prin intermediul lui Liviu Pop, fostul ministru al Educaţiei, care, fireşte, declară că nu are nici o legătură cu ceea ce spune Pintea jr.

Mafia şpăgilor e mare, era de aşteptat, iar OMERTA e pe măsură!...  

Concluzia este că, în familia Pintea, nu mita e problema, ci denunţătorul, care nu a avut caracter şi a turnat la procurori, pentru a i se organiza flagrantul fostului ministru al Sănătăţii!...

Mă întreb cu ce chichiţe va veni, în instanţa de judecată, avocata Sorinei Pintea pentru a încerca să o salveze pe clienta sa: că înregistrarea e neclară, că banii urmau să fie donaţi Bisericii Mântuirii Neamului, că fosta ministru era confuză, din cauza bolii şi nu avea discernământ în momentul în care a primit punga cu bani, sau că Pintea a avut sarcină, de la Dăncilă, sau de la Dragnea, să facă rost de bani pentru campania electorală a PSD?