O „reparaţie” necesară a legislaţiei pe Justiţie: Recursul compensatoriu va fi anulat

Această reparaţie necesară pe legislaţia din Justiţia românească este vitală. Este dorită de cei mai mulţi români, care au avut de suferit din cauza infractorilor eliberaţi înainte de termen şi care au recidivat, comiţând alte fărădelegi, multe cu violenţă.

Fireşte că nu e dorită de cei care îşi ispăşesc pedepsele în închisori şi de cei menţionaţi mai sus, care au beneficiat, în mod nemeritat, de clemenţa PSD, pentru cei ca ei... Dar societatea umană are nevoie de legi ce trebuie respectate, pentru buna convieţuire a cetăţenilor ei, iar cei care le fac rău semenilor lor trebuie si plătească, într-un fel, prin detenţie şi reeducare, dacă se poate.

Recursul compensatoriu va fi anulat chiar în această săptămână, dacă este să dăm crezare oficialilor guvernamentali:

Săptămâna aceasta ne angăjam răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionarii anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi, la cele de trei judecători şi pe trecerea de la patru, la doi ani, în ce priveşte şcolarizarea pentru INM.

Această corectare a legislaţiei pe Justiţie este necesară CÂT MAI URGENT, pentru a nu bloca sistemul judiciar. În plus, este cerută şi de raportul MCV. Există un acord scris al CSM în legătură cu aceste prorogări.

În ce priveşte recursul compensatoriu, motivarea este dată de creşterea ratei de recidivă a celor eliberaţi. Ştim că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranţa oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă, cu această lege în vigoare, ameninţă viaţa de zi cu zi a românilor.” – a declarat vicepremierul Raluca Turcan, după şedinta conducerii liberale, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Această anulare a recursului compensatoriu aduce un imens capital de imagine Guvernului PNL şi este primul mare pas spre normalizarea şi vindecarea societăţii româneşti.


X

Right Click

No right click