Ţigările de contrabandă se vând cu acordul tacit al poliţiştilor

Văd la televizor reportaje filmate cu camera ascunsă în care protagoniştii sunt cei care vând ţigări de contrabandă la preţuri mult mai mici decât cele din magazine. Se vorbeşte despre acest fenomen de parcă nimeni nu ar şti cum stă treaba, de fapt, iar această activitate ar fi greu de controlat şi stopat.

Fals! Traficanţii de ţigări de contrabandă le vând la vedere, cu acordul tacit al poliţiştilor locali şi ai poliţiştilor din cele şase secţii ale instituţiei Poliţiei Române de pe raza municipiului Craiova!...

Dacă vrei ţigări netimbrate găseşti în Piaţa din Craioviţa Nouă şi împrejurimi cât nu poţi duce, se vând cu cartuşele, treci pe acolo către piaţă ca să cumperi cartofi sau roşii şi traficanţii de ţigări îţi zic, cu voce joasă, când treci pe lângă ei,... ţigări, ţigări. Traficul de ţigări este la vedere, cât de prost trebuie să fie un poliţist care nu vede ceea ce vede şi ştie toată lumea!... Dar, cu siguranţă, între poliţişti şi traficanţii de ţigări de contrabandă există o înţelegere, un troc, ei închid ochii şi se fac că nu văd şi cred eu – că altfel nu se explică, primesc şi un parandărăt de la traficanţi, ca să fie toată lumea mulţumită, sau ca... ca să fie bine şi să nu fie rău.

Ceea ce se petrece în Piaţa din cartierul Craioviţa Nouă se întâmplă şi în celelalte pieţe ale Craiovei, iar poliţiştii de zonă ştiu foarte bine, dar nu vor să ia măsuri. Să fie acest non-combat al Poliţiei fără un parandărăt? Nu cred şi nu crede nimeni că poliţiştii care cunosc fenomenul nu primesc nimic în schimbul tolerării tacite a traficului de ţigări de contrabandă.   

Aşa că traficul de ţigări de contrabandă rămâne doar un subiect de presă atunci când ziariştii nu au alte subiecte şi trebuie să umple şi ei spaţiul şi timpul cu ceva...


X

Right Click

No right click