Partidul Social Democrat nu e deloc... democrat

Maniera în care Viorica Dăncilă şi PSD abordează moţiunea de cenzură nu e nouă, au mai practicat-o şi înainte, dar mă gândeam că sunt şi pesedişti cărora le e ruşine cu şefa lor şi vor să spargă gheaţa şi să rupă monolitul ăsta forţat şi bazat pe interese băneşti. Dar nu e aşa: România se află pe mâna unor negustori politici care o vând şi o cumpără în funcţie de oferta de piaţă...

Ceea ce face Viorica Dăncilă – să le intezică parlamentarilor PSD să se ridice din bănci şi să voteze la moţiune şi, în schimb, să le promită bani (mită politică) pentru judeţele lor, în schimbul atitudinii de non-combat la moţiune, FRIZEAZĂ CODUL PENAL!

Faptul de a împiedica sau interzice unui om să-şi exercite dreptul constituţional la vot constituie INFRACŢIUNE!

Sunt convins că, în interior, se ştie ce se va întâmpla azi. De multe ori, poporului i se oferă un spectacol în care i se dă impresia că, într-adevăr, este o confruntare, dar, de fapt, jocurile sunt deja făcute, iar noi privim, ca proştii, la circ...

Guvernul Dăncilă este expirat, impactul european al faptelor sale este negativ, este clar că trebuie să plece, poate vor veni alţii mai buni şi cu un prim-ministru care ştie măcar să vorbească limba română. Jocurile politice de pe Dâmboviţa au fost totdeauna caragialeşti (sau invers), trădările sunt un nărav românesc dinainte de Balada Mioriţa, rămâne să vedem azi în ce măsură conştiinţa le dictează votul celor care vor pune bilele în urnă.

Dacă Guvernul Dăncilă, în mod ruşinos pentru cei responsabili, rezistă astăzi, va avea viaţă grea cu noul preşedinte Klaus Johanis, care va prelua al doilea mandat, după alegerile din 10 noiembrie. Este prognosticul meu pe care, sigur, mulţi îl pot comenta sau contesta, dar, ca şi cei care îl vor comenta şi contesta, şi eu am dreptul la propria opinie.


X

Right Click

No right click