Viorica Vasilica Dăncilă este penibila de serviciu a PSD

Sunt situaţii în viaţă când coloana vertebrală trebuie să îţi funcţioneze, când moralitatea interioară a omului care se consideră cinstit cu sine însuşi şi corect în relaţiile cu semenii săi să se revolte atunci când este siluită de factori externi să comită fapte reprobabile şi să refuze prostituţia morală la care unii vor să o oblige să devină complice.

Acel moment de trezire interioară este ca privitul în oglindă – când te vezi aşa cum eşti, cu calităţile şi defectele tale, dar nicidecum nu vrei să arăţi mai rău decât eşti, ci, dacă se poate, să te cosmetizezi, ca să pari mai bun.

O vorbă populară românească spune că... dacă te amesteci în lături, te mănâncă porcii... Amestecatul în lături înseamnă Moralitate Zero, înseamnă coloană vertebrală făcută praf şi devenită preş de picioare şi hârtie ne-igienică pentru cei care profită de slăbiciunea şi imoralitatea circumstanţială a celor care se lasă corupţi şi murdăriţi astfel.

Sunt momente în viaţă când, pentru o greşeală, sau pentru o faptă negativă comisă intenţionat şi pe care o regreţi, îţi vine să intri în pământ de ruşine, dacă eşti un om cu o osatură morală vie şi funcţională... Dar sunt destui care nu au mustrări de conştiinţă şi fac, din acest mod de comportament, principala pârghie de ascensiune în funcţii pe care nu le merită şi sinecuri la care, în alte condiţii, nici nu ar fi visat.

Ştiţi scena şi replicile din filmul BD la munte şi la mare: Ce vă recomandă?; Vocea şi talentul meu!... – iar când începe să cânte, se fisurează candelabrul...

Până la urmă, însă, ceva crapă, undeva: la aşa-zisa Şcoală de vară a PSD, de la Mamaia, s-a lăsat cu toxiinfecţie alimentară, fiind şi victime. S-a mâncat atât de mult rahat, lăsat acolo, la dospit, de pe vremea lui Dragnea, încât nici cei mai îndoctrinaţi cu minciuni şi oportunism de partid nu au mai rezistat!...

O butadă, destul de des uzitată în ultimul timp, spune că... eşti ceea ce mănânci. Cei de la PSD au mâncat atât de mult rahat, de-a lungul celor aproape treizeci de ani, de la Revoluţie încoace, încât au început să semene cu o vidanjă, vidanjorul-şef fiind acum Viorica Vasilica Dăncilă!

Viorica Vasilica Dăncilă este penibila de serviciu a PSD, dar poate că şi cea care va stinge lumina, la plecare...