„Fiara PSD” îşi va devora, şi de această dată, liderul...

E bătută-n cuie: Viorica Vasilica Dăncilă e cea care va da cu oiştea pesedeului în gard, la alegerile prezidenţiale!... Şi o va face cu sârg şi dăruire, fiind convinsă că va primi sufragiile majorităţii românilor, fie şi numai pentru considerentul că ar putea fi prima femeie preşedinte a României... – un argument total irelevant.  

După ce a primit voturile de încredere ale majorităţii pesediștilor, Viorica Dăncilă a ținut și primul său discurs de candidat, presărat cu că-că-uri – a zis, de două ori, să dovedească că...), cacofonii flagrante care atestă că nu are simţul limbii vorbite şi scrise şi nici cu fonetica nu stă prea bine...

Chiar dacă s-au aflat în minoritate, cei care s-au opus desemnării acesteia drept candidat al PSD în alegerile prezidenţiale din acest an au fost foarte caustici şi ironici, aşa cum a făcut-o şi primarul Sectorului 3 (Bucureşti), Robert Negoiţă, care este şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, declarând: Mi se pare o glumă destul de neinteresantă, pentru că gluma trebuie să te facă să râzi, adică să zâmbeşti. E o glumă tristă şi faptul că aceşti oameni conduc România; (...) respect foarte mult electoratul PSD, respect foarte mult acest partid pentru ce a însemnat el, până la un moment dat. Deja, de ceva timp, se vede o lipsă de busolă, dar e o chestie atât de evidentă, încât cei care tac – pentru că sunt mulţi care văd şi tac, încep să devină complici”.

Cel mai direct în reproşuri şi care a declarat făţiş că nu o susţine în candidatura pentru prezidenţiale a fost Paul Stănescu, care i-a zis Vioricăi Dăncilă că este văzută ca fiind Omul lui Dragnea, răspunsul acesteia – cum că ar fi fost captivă în Guvernul Dragnea nefiind credibil, pentru că, dacă rămâi într-o captivitate din care poţi ieşi, dar nu o faci, nu mai este captivitate, ci COMPLICITATE(!)...   

Realitatea este că, după plecarea lui Dragnea – cel care a controlat partidul, cu mână de fier, PSD a început să alunece vertiginos spre penibil şi derizoriu. Cred că multor pesedişti le este deja ruşine să se mai declare public susţinători ai acestei adunături politice de oameni mânaţi doar de interese personale şi care, în ultimii doi ani şi jumătate, au ignorat voinţa românilor, de aici şi de pretutindeni, privind viitorul ţării, ba chiar au călcat, nepermis de mult, pedala autoritarismului, care ne-a trezit fiori reci, nouă, celor care am trăit în anii comunismului şi ştim cu e să trăieşti într-o dictatură.

Cu siguranţă, în ciuda câtorva voci care se vor declara împotrivă, Congresul PSD, care urmează să aibă loc cât de curând, nu va face altceva decât să valideze candidatura Vioricăi Vasilicăi Dăncilă la prezidenţiale.

Personal, nu cred că Viorica Dăncilă va ajunge în turul 2 al alegerilor prezidenţiale – iar dacă va ajunge, va avea viaţă grea în confruntarea cu Klaus Iohanis, ci este foarte probabil ca turul 2 să îi aibă protagonişti pe Klaus Iohanis şi Dan Barna.

Zarurile sunt, de-acum, aruncate, rămâne de văzut doar amploarea dezastrului. Şi Viorica va duce la îndeplinire cu brio acest scenariu, pentru că este o tradiţie în PSD, cu un final previzibil: Fiara PSD îşi va devora liderul (de data asta, cu fustă), aşa cum a făcut-o cu Adrian Năstase, Mircea Geoană şi Victor Ponta.


X

Right Click

No right click