Șoșoacă s-a înscris la PSD

editorial cretu 01Cum a pierdut PSD-ul 320.000 de voturi într-o singură zi.

Declarația iresponsabilă, insultătoare, cu iz de mahala, pe care a făcut-o Radu Cristescu a scos din vistieria PSD-ului cel puțin 320000 de voturi într-o singură zi.

Ce-a spus șeful armatei, generalul Vlad Gheorghiță: că România trebuie să se pregătească pentru război astfel, trebuie să “abgradeze” legislația la noua situație, să împrospăteze rezerva și să achiziționeze echipamente militare de strictă urgență. A mai spus, printre altele, că România, deși s-a angajat să pună în funcțiune o linie de producție a muniției, încă n-a făcut-o.

Cu ce este declarația generalului Vlad mai alarmistă decât declarațiile șefilor armatelor din Uniunea Europeană? Cu nimic, ba din contră aș zice!

Deși armatele europene sunt mult superioare armatei noastre, din punct de vedere numeric, al dotării și al finanțării, și nici nu se află în proximitatea războiului, reprezentanții acestora au fost mult mai categorici.

Se naște întrebarea: fie toți aceștia sunt cu mult mai proști decât Ciolacu și Cristescu, fie nu sunt, iar prin urmare, apare o dilemă :

Cui prodest atacul lui Cristescu?

Singurul interesat ca armata României să nu dispună rezistență în cazul unui atac este Putin și încă altcineva, pe care n-o să-l numesc, dar a cărei țară se învecinează cu România.

Într-un stat normal, declarația lui Cristescu trebuia să conducă la întrunirea de urgență a Consiliului Suprem de Apărare, deoarece spusele lui s-ar fi voit a duce la decredibilizarea armatei și la așezarea ei în antiteză cu poporul pe care în vreme de război ar trebui să îl apere.

Un guvern incapabil, incompetent sau trădător (nu știu care dintre cele două variante este adevărată) ne obligă pe noi, cetățenii, să plătim două miliarde (vezi cazul Roșia Montană), însă când vine vorba de armată, cităm: „S-a umflat tărâța în el”; „Suferă de vedetism”. Între acest gen de afirmații și cele aparținând lui Șoșoacă eu nu văd nicio diferență.

Prin urmare iată că are și PSD-ul un Șoșoacă al lui.

Cristescu probabil că nu a făcut nici o zi de armată, căci altfel și-ar fi dat seama că asemenea declarații nu pot să creeze o dihotomie în interiorul acestei instituții, ci din contră, o unitate.

Dacă ar fi știut și un pic de carte, ar fi aflat măcar lecturându-i pe cei care au spus „Cine se pregătește de război, are parte de pace”, ori „dacă te pregătești de război și acesta nu are loc, nu ai pierdut nimic, însă dacă nu te pregătești și acesta se întâmplă, ai pierdut totul”.