Sex, sânge și putred de bogat

Atenție! Nu citi acest editorial dacă nu ești dispus să mori pentru 10 minute. Citirea lui în grabă tâmpește. Cine va respecta instrucțiunile necesare acestei lecturi, liniște desăvârșită, la final va avea parte de un orgasm tantric.

Cine ești tu? Da, chiar tu, cel care citește acum. Dacă nu faci o pauza procurându-ți timp să răspunzi la această întrebare, oprește-te aici. Pierzi vremea citind mai departe.

Ești fericit? Ori trăiești doar iluzia acestei stări, și aceea autoindusă?

Nu cumva alergi într-un mod maniacal după tot felul de substitute? Convins că, odată cu atingerea lor, se va produce marea împăcare, îndestulare, fericire, sațietate.Pe moment chiar da, vei trăi sentimentul sațietății. Dar mâine, poimâine, răspoimâine, ce te faci? Căci nu mai e de ajuns. Alte gânduri te vor asalta, alte goluri vor urla după umplere, iar tu, ca un roboțel, sau poate conștient, îți vei relua cursa maniacală. Nu e așa că despre om se spune că este cea mai evoluată ființă? Ia să vedem, așa o fi?

Omenirea militează împotriva poluării cu scopul de a salva planeta, ori împotriva uciderii, exterminării animalelor. În același timp, creștinii se măcelăresc între ei. Rușii spun că minorităților din Ucraina nu li se respectă drepturile. Poți să îi contrazici? Nu. Ucrainenii spun că au fost invadați și trebuie să își apere teritoriul. Poți să îi contrazici? Nu. Palestinienii spun că au fost aduși în pragul dezumanizării, prin deposedarea dreptului de a avea o țară. Poți să îi contrazici? Israeliții invocă aceeași experiență traumatizantă, doar că într-o altă unitate de timp. Așadar, nici ei nu pot fi contraziși. Hamasul a comis atrocități incompatibile cu statutul ființei umane. Evreii, inevitabil, vor produce victime colaterale. Atunci, Hamasul, adică aceia care au decapitat copii, vor arăta cu degetul spre evrei, spunând „iată, aceștia sunt cruzii planetei”.

Există sintagma ‘războaie religioase’. În realitate, cu mici excepții, ca urmare a interpretărilor ori traducerilor subiective, mai toate religiile promovează iubirea, nu războiul. Și totuși, în numele religiilor sunt uciși oameni de către alți oameni. Dar oare înainte de a fi iudeu, creștin, musulman, nu ești cumva om? Nu ar trebui să primeze această calitate înaintea tuturor celorlalte? Fie că te naști în Palestina, Gaza, Sudan, Germania, acestea sunt noțiuni,detali administrative. Asupra pământului pe care te naști nu poți avea drept de proprietate, căci nu ești făcătorul lui, cum nu poți avea drept de proprietate nici asupra spațiului care se află deasupra scăfârliei, la mii de kilometri, doar pentru că se află deasupra ta. Ai în schimb obligația de a îl respecta,caci doar asa vei primii roada lui.

În numele identificării de gen, se promovează confuzia de gen. Știința, nu ezotericul, spune că în primii ani de viață, într-un copil se află atât cromozomi feminini cât și masculini. Dacă nu se mai încurajează procesul fiziologic natural, vom deveni mutanți. Bărbații vor avea profil confuz, sau de femei, și invers. O minoritate impune majorității procesele sintetice ale unei degradări genetice.

Ce fel de lume este aceasta? Cine ești tu? Cine sunt eu? Și mai ales, ce are să vină după noi? Este omul acea ființă superioară despre care se vorbește? Unde este acel om căruia creștinismul îi cere ‘iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți’? Ori celui căruia budismul ii spune ‘cucereste-l pe cel rău cu bunătate’?

Ne privim în oglinda ca să vedem forma, nu conținutul. Existența vieții pe pământ implică și o responsabilitate, nu doar un drept.
Cine îl face pe om? Mediul în care se naște și crește, acesta este cel care îi scrie programele, softurile după care omul va funcționa. Care este limbajul, care sunt liniile de cod, punctele cardinale ale viitorului om? Bani, sex, putere. Din acest soft lipsește valoarea fundamentală: iubirea.

Banii înseamnă antrenarea omului în vederea săvârșirii oricăror acțiuni pentru atingerea scopului.

Puterea înseamnă transformarea omului într-un tiran.

Sexul înseamnă transformarea omului într-o ființă disfuncțională din punct de vedere cognitiv.

Iubirea este cea care generează empatie, altruism, bunătate necondiționată.

Unde este omul care mai știe și simte nevoia să miroasă o floare? Îl compătimesc pe omul care nu cunoaște puterea magică a unei flori, iar odată cu el mă compătimesc și pe mine.