COMENTARIU | Nu mai ocoliți subiectul! Respectați dreptul pacientului privind CT-ul sau RMN-ul gratuit!

Nu, nu vă lasați păcăliți când doamna sau domnul de la recepție vă spune că lista de așteptare numără 6.000 sau 7.000 de pacienți pentru un RMN sau un CT gratuit! Și, mai grav, nu acceptați să fiți mințiți cu privire la accesul rapid la investigații de monitorizare.

laptop

Deja când veți aduce în discuție acest cuvânt, MONITORIZARE, datele problemei se schimbă. Cel sau cea din partea cealaltă a conversației își amintește, brusc, că există această posibilitate, indiferent de PLAFON.

Dacă situația o impune, da, folosiți chiar și acel ton mai înalt, mai precis, mai cum doriți dumneavoastră să îl numiți, dar nu acceptați să fiți mințiți! Pentru că dacă cereți să vi se respecte acest drept, nu înseamnă că vă umiliți! Este firescul într-un sistem de sănătate NORMAL!

Despre această variantă a investigațiilor de tip RMN sau CT am aflat și eu cu ceva timp în urmă. Doamnelor sau domnilor de la recepția clinicilor, suportați aceste servicii din bugetul propriu de ocoliți subiectul și trimiteți pacientul sau aparținătorul la acea listă interminabilă? De ce să amintim de două, trei sau patru ori despre faptul că biletul de trimitere va fi „Monitor 1, 2(...) 7”?  Nici nu știu cum să numesc practica celor mai mulți dintre dumneavoastră, pentru că nu, nu generalizăm, fiind și clinici care prind ideea din start. Dar da, aș numi această practică ca fiind o combinație de impertinență și nepăsare.

Așadar, dacă vă aflați într-una dintre următoarele situații: pacienţi cu COVID-19 aflați în faza de monitorizare, pacienți diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, cereți-vă acest drept!

Nu vă dezarmați după ce anumite persoane vă spun că singura soluție este fie programarea cu plată, fie înscrierea pe lista cu 6.000-7.000 de pacienți.