Bine am revenit acasă!

După mai bine de trei decenii, depun iarăși cuvinte acolo de unde am plecat. În presa din Oltenia, scriind din nou pentru oamenii de acolo. De fapt de aici, doar trupul mi-e la București, sufletul e mereu acolo unde a înmugurit. La Craiova.

Prin pixelii (nădăjduiesc că în curând și prin foșnetul paginilor) Ediției Speciale sper să-mi regăsesc prietenii și cititorii de odinioară, probabil la fel de ninși la tâmple ca și mine. Vreau împreună (nu doar cu mine, ci și cu celelalte semnături ilustre cu care mă voi intersecta în aceste pagini) să fim iarăși tineri, iarăși optimiști, iarăși noi cei care iubeam fotbalul pur, care ne veneram idolii, care mergeam pe stadion cu cinci-șase ore înainte de meci.

"Ediție Specială", în noul format, înainte de a fi o tribună de exprimare, trebuie să fie un fior, o emoție, să-i facă pe aceia care dau click și intră să se simtă olteni, chiar dacă trăiesc in Lăpuș, în Catargiu, la București sau la Sidney.

Nu e vorba de FCU, de CSU, de Mititelu sau de altcineva. Toți suntem ieșiți din aceiași tulpină, deși ulterior am înflorit diferit. Eu am luat bătaie în Parcul Circului din București prin '83.  adolescentul Mititelu, piccolo fiind, i-a turnat o votcă Balonului de Aur Belanov prin 85, cu toții am fost la meciul acela cu Dinamo, în 89. Acestea sunt amintiri individuale. Ce ne unește, e ideea de a vă informa ce și cum, de a comenta așa cum ne duce capul și condeiul, de a încerca să vă asezăm de partea adevărului, a unicului adevăr.

Vom încerca să fim raționali, dar nu putem să nu fim sinceri. Iar a fi sincer înseamnă a spune exact ceea ce-ți trece prin cap, indiferent de consecințe.

Un exemplu. Cu foarte mulți ani în urmă, într-un cerc, am spus, referindu-mă la propria-mi persoană, că un bărbat poate iubi în viața mai multe femei, dar o singură echipă de fotbal. În cazul meu, Craiova. Nu stiam de ce a doua zi consoarta mea e întoarsă pe dos. A stat așa câteva zile, apoi a înțeles. De-atunci a trecut mai bine de un sfert de veac și mi-e tot alături. Echipa a rămas și ea, aceeași. Tot Craiova. Doar eu am părul mai alb, pasul mai șovăilelnic.

 Nu doar echipa e aceeași, ci și inima.