O nouă ediție Tezaur din 13 mai: dobânzi neimpozabile de până la 6,85%

Începând cu 13 mai 2024, românii care doresc să își crească economiile printr-un instrument sigur și profitabil, pot investi în noua ediție a titlurilor de stat TEZAUR.

bani pensii mari

Disponibile cu maturități de 1 și 3 ani, titlurile oferă dobânzi anuale atrăgătoare de 6% și, respectiv, 6,85%, garantate de stat și neimpozabile.

Valorile nominale ale acestor titluri sunt de doar 1 leu și sunt oferite în format dematerializat, ușor de gestionat electronic. Investitorii interesați pot accesa titlurile online, prin intermediul Platformei de Stat pentru Valori (SPV), sau fizic, direct de la sediile Trezoreriei Statului sau prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A., cu o fereastră de subscriere care se întinde până la începutul lunii iunie 2024.

Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toată țara. Oferă siguranță și venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar, în timp ce furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rămâne un pilon al stabilității economice, fiind una dintre cele mai importante opțiuni de pe piață.”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Dobânda este plătibilă la termenele stabilite în prospectul de emisiune, iar titlurile sunt transferabile și răscumpărabile în avans, oferind flexibilitate maximă investitorilor. Orice investitor major poate participa la subscrieri multiple în cadrul aceleiași emisiuni, cu posibilitatea de anulare a subscrierilor în perioada de subscriere, prin simpla depunere a unei cereri.

Fondurile colectate prin această emisiune vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și pentru refinanțarea datoriei publice, contribuind astfel la stabilitatea economică a țării.

Toate detaliile legate de procesul de subscriere și condițiile specifice sunt disponibile pe site-ul oficial al Poștei Române și în secțiunea Datorie publică a site-ului ministerului.