Elevi, profesori și părinți protestează în fața liceului din Segarcea

Aproximativ 150 de elevi, profesori şi părinţi protestează, joi, în faţa Liceului Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea, Dolj, nemulțumiți fiind de faptul că singura clasă de profil Uman din instituție va fi desfiinţată.

protest segarcea

Decizia de a se desființa această clasă a fost luată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Vestea a stârnit revoltă în rândul elevilor și părinților din Segarcea, aceștia spunând că nu își permit, din cauza costurilor, să meargă la Craiova pentru studii.

Cu privire la aceste situații, de scădere a numărului de clase de liceu, reprezentanții ISJ Dolj menționează faptul că s-a efectuat o analiză în acest sens și s-a concluzionat că este imposibil ca acesta să rămână tot la 141 cât este la ora actuală.

S-a efectuat o analiză a situației și s-a constatat imposibilitatea proiectării la nivelul judeţului nostru, pentru anul şcolar 2021-2022, a unui număr de 141 de clase de liceu, existente în acest an şcolar, determinată de scăderea numărului de potenţiali absolvenţi de clasa a VIII-a, cu 1.213 elevi care nu se vor regăsi în bănci în clasa a IX, în anul şcolar viitor. Există, astfel, o diminuare a numărului de clase de liceu pentru 2021-2022, de la 141 de clase, la 126 de clase. Criteriile de aplicare în proiectarea planului de şcolarizare au fost: situaţia demografică, aspectul geografic şi a rezidenţei, perspectiva socio-economică, performanţele sistemului de învăţământ, resursa umană, corelarea cifrelor de şcolarizare pe profile, analizarea solicitărilor exprimate de operatorii economici pemtru valorificarea tradiţiei locale şi a potenţialului de dezvoltare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

 

Ultimele știri