Protest în fața Prefecturii Dolj: „Salariu minim decent”

Angajați din sănătate, poliție și învățământ au pichetat, miercuri, sediul Prefecturii Dolj, nemulțumirile fiind legate de valoarea salariului minim brut pe țară stabilită de Guvern și de plafonarea veniturilor bugetarilor la nivelul anului 2020.

protest cartel alfa

„Respect pentru lucrători” sau „Salariu minim decent”, acestea sunt două dintre mesajele transmise de către protestarii doljeni. Aceștia vor să fie respectată Legea nr 153/2017 care prevedea creșteri ale salariilor cu 1 ianuarie 2018.

În ceea ce privește domeniul sănătății, reprezentanta Sindicatului Unimedical, Corina Ionașcu, a readus în atenție faptul că lefurile brancardierilor, infirmierelor s-au ale asistentelor medicale nu au mai crescut deloc, fiind o foarte mare diferență între cuantumul acestora și al salariilor medicilor.

La rândul său, liderul de sindicat din poliția dojeană a spus că oamenii sunt nemulțumiți din cauza faptului că deși polițiștii au fost în prima linie, Guvernului nu i-a păsat de acest lucru.

Guvernul și-a întors ochii de la noi, deși poliția a fost în prima linie în lupta cu Covid, pe perioada stării de urgență și a celei de alertă, polițiștii au fost acolo, dar am fost lăsați deoparte, fără niciun motiv și nicio explicație”, spune liderul de sindicat.

Manifestațiile continuă până la sfârșitul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie) și a sediilor partidelor de guvernare: PNL, USR-Plus, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București.