Autoritățile au decis: Etapa a doua de vaccinare începe de luni în județul Dolj. Câte centre dau startul

Cea de-a doua etapă de vaccinare va începe, în județul Dolj, luni, 18 ianuarie, dar nu în toate centrele stabilite, potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj.  

vaccinare dgaspc

Aceștia spun că de mâine ia startul înscrierea în platformă (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ ), după care, de luni, demarează și vaccinarea doljenilor care răspund criteriilor stabilite pentru cea de-a doua etapă.

Se vor face vaccinări în opt puncte din Craiova (Sala Polivalentă),
în comuna Calarasi, unde vor funcționa patru puncte de vaccinare și în Calafat-4 puncte de vaccinare.

Pentru început, autoritățile estimează că se vor vaccina, zilnic, 720 de persoane.

Se estimează că în județul Dolj se pot vaccina, zilnic, deocamdată, 720 de persoane. Deschiderea celorlalte centre va fi facută în funcție de solicitările și programările din platforma națională de vaccinare”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Anca Ochianu.

Rămâne de văzut cum se vor descurca autoritățile locale în privința amenajării acestor centre, edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu punctând deja problemele cu care se confruntă. Cele mai mari sunt, spune Vasilescu, lipsa personalului, în special a asistentelor medicale și a unei ordonanțe de urgență care să le permită efectuarea de achiziții a celor necesare pentru dotarea centrelor.