Dolj: Ce decizie au luat autorităţile judeţene în privinţa tarifului pentru deşeuri

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj vor trimite o adresă către Ministerul Fondurilor Europene prin care vor solicita modificarea contractului de finanțare privind gestionarea deşeurilor și posibilitatea de a trece la un tarif mixt, însemnând o taxă de bază la care se adaugă un tarif pentru persoanele care depășesc cantitățile de deșeuri cuprinse în taxa de colectare.

primari cj dolj

Cea de-a doua rundă a discuțiilor pe tema îmbunătățirii condițiilor de colectare a gunoiului în cadrul Sistemului de Management Integrat de Deșeuri, cu edilii din judeţul Dolj, a avut loc marţi.

"În urma discuțiilor din cele două zile, vom transmite o adresă către Ministerul Fondurilor Europene prin care solicităm modificarea contractului de finanțare și posibilitatea de a trece la un tarif mixt, taxă+tarif pentru persoanele care depășesc cantitățile de deșeuri cuprinse în taxa de colectare. Scopul acestor demersuri este acela de a eficientiza procesul de colectare a deșeurilor și de a ușura presiunea financiară pe care o suportă bugetele locale ale primăriilor", a menţionat Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj.

Acesta a mai spus că începând cu această lună se va trece la facturarea primăriilor în funcție de cantitatea pe tonă de deșeuri colectată și nu pe persoană fizică.
Totodată, potrivit lui Cosmin Vasile, municipiul Craiova se pregătește să fie inclus în Sistemul de Management integrat al Deşeurilor, astfel că se va reduce semnificativ valoarea facturilor calculate pentru colectarea gunoiului din județ. Această recalculare nu va afecta însă și prețul de depozitare către groapa ecologică de la Mofleni.