Costumașe pentru ședințe foto și personaje din desene animate, croșetate de către o profesoară de engleză din Craiova

Îmbină culorile cât mai frumos posibil și pentru că iubește să croșeteze, Mădălina Gherghina, o profesoară de limba engleză din Craiova, face tot mai mulți copilași și pe părinții acestora fericiți.

mada editie bun

Costume pentru şedinţe foto cu personaje de poveste, din desene animate sau din filme, obiecte de decor, jucării, încălțăminte, toate personalizate si făcute cu drag, prind viață de ceva timp în casa Mădălinei.

Despre cum poate un astfel de obiect să devină jucăria preferată a celui mic, rochia iubită de mămică sau încălțămintea dorită de toți membrii familiei, aflăm chiar de la Mădă, așa cum îi spun cei mai mulți dintre cei care o cunosc.

Reporter: Mădă, povestește-ne un pic despre tine...

Mădălina Gherghina: Am 28 de ani și lucrez în învățământ, profesoară de limba engleză. Mă pot descrie ca fiind o persoană sociabilă, veselă, optimistă, creativă. Creativitatea este punctul meu forte. Iubesc lucrurile handmade.

Rep.: Relația cu lumea handmade, de când? Ce croșetezi? De la ce a pornit totul?  Ce te-a determinat să faci acest lucru?

M.G.:  Nu dintotdeauna am fost prietenă cu croșetatul și cu lucrurile handmade. Chiar nu eram atrasă de acest domeniu. Am în familie persoane care știu să tricoteze. O am pe mama, pe bunica, pe mătușa și probabil am moștenit acest lucru, dar mi-am dat seama mai târziu. La mine totul a început brusc în anul doi de facultate, atunci când am vrut să îmi accesorizez o căciulă și un fular. Am rugat-o pe mama să mă învețe să croșetez o floricică, însă mi-a răspuns că nu știe și să am rabdare până a doua zi când va merge la o vecină să o învețe. Nu am avut răbdare, bineînțeles, și am căutat un tutorial pe Internet. Deși nu arată foarte bine floricica mea, pentru mine a fost ceva wow. Am fost foarte mandră de creația mea.

Rep.: Acesta a fost startul?

M.G.:  Da, acesta a fost, după care am prins gustul ca să zic așa. A început să îmi placă să lucrez și am început să croșetez tot felul de figurine de aplicat, rame foto, lucruri mărunte. Menționez că tot ce am lucrat până acum, am învățat cu ajutorul Internetului, al tutorialelor și țin să le mulțumesc celor care fac aceste tutoriale. După aceste lucruri mai mici, a venit perioada minionilor. Am croșetat o pereche de cipici minioni pentru mine și așa au început comenzile. Am croșetat, într-o iarnă, zeci de perechi de cipici minioni, căciuli, fulare pentru prieteni, cunoștințe ale prietenilor și tot așa.  Apoi, au urmat hăinuțe de copii și cum sunt la modă ședințele foto la botez, am început să am comenzi pentru tot felul de costumașe.

Rep.: Lucrezi doar pentru micuți?

M.G.: Nu. Am lucrat și încalțăminte croșetată care este extrem de comodă și pentru mine a fost perfectă pe timpul sarcinii. Am lucrat și borduri care pot fi aplicate la o rochie spre exemplu și bordure pentru portul popular. Un alt articol de care sunt mandră și l-am lucrat cu mult drag este o rochie făcută special pentru botezul fiicei mele. A durat o lună și un pic să o finalizez, dar am fost mulțumită de rezultat.

Rep.: Te-ai gândit să transformi această îndeletnicire într-o profesie?

M.G.: Nu spun nu la aceasta posibilitate. Momentan nu m-am gândit prea serios. Lucrez din plăcere, dar dacă s-ar ivi vreo oportunitate ar fi binevenită.

Rep.: A apărut cea mică în viața voastră. În fiecare lună, până acum, i-ai pregătit câte o supriză în privința costumașelor. Faci și pentru alte mămici?

M.G.:  De când a apărut cea mică, m-am axat foarte mult să îi croșetez ei tot felul de lucrușoare. Prima rochiță tradițională i-am croșetat-o în spital, după ce născusem. Și prima ei ședintă foto a fost când avea o săptămână, pe 1 Decembrie, în 2019. Apoi mi-a venit ideea să îi croșetez câte ceva în fiecare lună, pâna la un an. Ziua de 25 a fiecărei luni a devenit o sărbătoare pentru noi, ședință foto, tort...veselie. Nu durează foarte mult să facem pozele pentru că cea mică este foarte veselă și pare că ii place ce se întâmplă. Cam acesta este rezultatul a ceea ce am lucrat până acum.

Rep.: Cât durează, în medie, să finalizezi un produs? O jucărie, de exemplu? Sau o rochie pentru o fetiță?

M.G.:  Depinde foarte mult de model, cât de complex este. Acum având copil mic, durează mai mult decât înainte. Jucăriile sunt foarte migăloase, îmi trebuie câteva zile, chiar o săptămână uneori.

Rep.: De unde te inspiri?

M.G.: Mă inspir din orice, dintr-o poză, dintr-un film, desen animat. Pentru fetița mea mi-a plăcut să îi lucrez în general personaje din desene animate dar și din film. De regulă, prefer să complic un pic modelul și să nu îi fac ceva foarte simplu. De asemenea, mi-a plăcut să pun accent si pe decor atunci când o fotografiez.

Rep.: Ce alte pasiuni mai ai?

M.G.: Îmi place foarte mult să fac sport și să citesc. De asemenea, îmi place mult să lucrez cu copiii.

Rep.: Unde te pot găsi persoanele care vor să facă daruri frumoase, lucrate cu migală, celor dragi?

M.G.:  Momentan le am expuse pe facebookul meu Gherghina Madalina și îi aștept acolo cu mare drag.