CFR: intervenție la locul deraierii din zona Călimănești, călători transbordați

CFR: intervenție la locul deraierii din zona Călimănești, călători transbordați

Echipele de intervenţie ale CFR acționează în zona Călimănești, unde un tren a deraiat, cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară.

tren deraiat pe balota 191105

Traficul feroviar este temporar închis, între stațiile Călimănești și Cozia, unde, în cursul acestei dimineți, din cauza ploilor abundente și a aluviunilor de pe versanți s-a produs deraierea unui tren (SNTFC CFR Călători), care circula pe firul I, anunță compania.

Trenul, care circula pe relația Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere 2 vagoane, locomotiva și primul vagon fiind deraiate.

Din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7:00.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești - Lotru. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.

(sursa: Mediafax)