Primăria Râmnicu Vâlcea a organizat „Nunta de Aur”

Primăria Râmnicu Vâlcea a organizat „Nunta de Aur”

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a premiat 35 de cupluri de râmniceni, la aniversarea a 50 de ani de căsnicie.

mircia

Primăria vâlceană a rămas fidelă tradiţiilor locale şi a organizat, în contextul sărbătorilor de iarnă o ceremonie mai specială – ”Nunta de Aur”, în cadrul căreia au fost premiate 35 de cupluri de râmniceni, la împlinirea a 50 de ani de căsnicie.

Pentru evitarea oricăror riscuri de îmbolnăvire cu Covid-19 şi conformarea la reglementările în vigoare, ceremonia s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, în perioada 8-11 decembrie, astfel încât numărul persoanelor prezente în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului să fie cît mai redus.

La debutul acţiunii, primarul Mircia Gutău le-a înmânat câte o Diplomă de Fidelitate şi tichete sociale în valoare de 600 de lei sărbătoriţilor zilei, subliniind că aceştia reprezintă un exemplu de statornicie şi dragoste demn de urmat de către întreaga comunitate.

fidelitate

De la debutul acestei iniţiative, în anul 1999, şi până în prezent, 2338 de cupluri de râmniceni au fost aniversate, la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, cu ocazia unei jumătăţi de veac de căsnicie, aceasta fiind cea de-a treia ceremonie organizată în cursul anului 2020.

În aceeaşi notă festivă, la finele săptămânii trecute, 17 vârstnici din Râmnic, cu vârste cuprinse între 90 şi 95 de ani, au intrat în Clubul Longevivilor, primind, la domiciliile lor, diplome şi tichete sociale cu valori cuprinse între 500 de lei (pentru categoria de vârstă 90-94 de ani) şi 700 de lei (pentru categoria de vârstă peste 95 de ani).

În cei opt ani de existenţă a acestei tradiţii, 631 de nonagenari din municipiu au primit această expresie a respectului acordat de către municipalitate celor mai vârstnici membri ai comunităţii locale.