Primăria Râmnicu Vâlcea: reduceri de impozit pentru localurile afectate de Coronavirus

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea propune reducerea impozitului pe clădiri pentru afacerile locale care au avut de suferit în urma pandemiei de Coronavirus.

primaria valcea

La propunerea primarului Mircia Gutău, făcută în temeiul OUG 181/2020, Consiliul Local este chemat să aprobe azi, 26 noiembrie, în ședință ordinară, o serie de reduceri de impozite și de scutiri de taxe pentru sectoarele economice locale afectate de pandemia de coronavirus.

Se propune reducerea procentuală a impozitului aferent anului 2020 pentru clădirile nerezidențiale folosite pentru activități economice, dacă, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, și-au suspendat complet activitatea; reducerile aferente pot merge de la 15 până la 49%, impactul bugetar calculat fiind între 664.200 lei și 2.170.000 lei. Totodată, se propune o reducere a aceluiași impozit și în cazul firmelor care au obținut din partea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri certificatul ce atestă reducerea parțială a activității, procentele propuse de Executiv fiind între 10 și 30%, cărora le corespund diminuări ale bugetului cu 310.000 lei, respectiv 930.000 lei.

Legislativul local mai este chemat să aprobe, în cadrul aceluiași proiect de act normativ și scutirea de plată a taxei lunare pe clădirile concesionate pentru firmele care și-au încetat activitatea, ca urmare a stării de urgență sau de alertă.