Vizita ambasadoarei Republicii Tunisiene la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea

Vizita ambasadoarei Republicii Tunisiene la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea

Ambasadoarea Republicii Tunisiene în România, E.S. Raja JHINAOUI EP BEN ALI, a fost primită mercuri, 25 noiembrie 2020, la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, de către primarul Mircia Gutău.

tunis

Ambasadoarea Tunisiei și-a exprimat disponibilitatea intermedierii unor colaborări între municipalități din România și Tunisia, dar și între firme române și tunisiene, în vederea unor eventuale parteneriate comerciale bilaterale.                                       

La întâlnire, au fost prezenți și reprezentanții a două firme ”fanion” ale orașului, ANNABELLA și BOROMIR, care s-au arătat interesate de posibilitatea desfășurării de schimburi comerciale cu firme din Tunisia.

Ambasadoarea Tunisiei a înmânat primarului municipiului Râmnicu Vâlcea o scrisoare din partea Președintelui comisiei de relații externe și cooperare descentralizată a Consiliului Local al orașului Hammam Sousse, Morjane Sahloul.

Oficialii orașului tunisian își doresc o înfrățire cu municipiul Râmnicu Vâlcea și vor să dezvolte, pe viitor, împreună cu partea română, proiecte culturale, educative şi sportive.

Hammam Sousse este un oraș situat la țărmul Mării Mediterane, cu o suprafață de 2.000 ha și o populație de 45.000 locuitori, la 140 km distanţă de capitala Tunis.