Bărbat rătăcit în Munții Coziei, salvat de jandarmi

Bărbat rătăcit în Munții Coziei, salvat de jandarmi

Un bărbat în vârstă de 59 de ani care s-a rătăcit, duminică seara,  în Munții Coziei a fost găsit de către jandarmii montani din Călimănești  și salvamontiști, după o oră și jumătate de la solicitarea ajutorului.

ratacit cozia

Bărbatul din județul Tulcea venit în stațiunea Călimănești în concediu de odihnă, a luat la pas cărările de munte până la Cabana Cozia, iar la întoarcere, din cauza întunericului, a rătăcit drumul către hotel.

În jurul orei 20.30, tulceanul și-a dat seama că s-a îndepărtat foarte mult de traseul marcat, moment în care a solicitat ajutor prin apelul unic de urgență 112.

Un echipaj de jandarmerie și unul de salvamontiști s-au mobilizat și au plecat imediat în căutarea turistului. Deși, salvatorii au încercat să vorbească în permanență cu acesta pentru a stabili o locație cât mai exactă, legătura telefonică s-a întrerupt fără a mai putea fi restabilită.

După o oră și jumătate de căutări pe întuneric și teren accidentat, bărbatul a fost găsit de către jandarmi la 4 km de traseul marcat, în zona Lotrișor.

Bărbatul a fost găsit într-o stare bună și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, a fost dus în siguranță de către salvatori până la hotel”, transmit reprezentanţii Jandarmeriei Vâlcea.