Turismul de pe Valea Oltului, în prag de colaps

Turismul de pe Valea Oltului, în prag de colaps

Cele mai multe hoteluri şi pensiuni din staţiunea Călimăneşti-Căciulata sunt închise. Complexul balnear, cu o capacitate de cazare de peste 2 mii de locuri, are pierderi lunare de 2 milioane de lei. Mai puțin de 1.000 de turişti au mers în staţiune de Rusalii.

FB calimanesti caciulata

Mai este o săptămână până expiră starea de alertă. Dacă restricţiile vor fi menţinute, proprietarii de hoteluri şi pensiuni din staţiunea Călimăneşti-Căciulata se tem că afacerile lor vor fi puse pe butuci definitiv. Deja au pierderi de milioane de lei, lunar.

Mihai Buganu deţine două restaurante şi un hotel cu piscină şi spa. Anul trecut, în minivacanţa de Rusalii, a avut aproape toate locurile ocupate. Acum, hotelul este închis. Lacătul pe uşă este şi la cea mai mare bază de tratament din zonă, dar şi la piscinele private.

În 2019, în Călimăneşti -Căciulata au fost peste 160 000 de turişti.

„S-au făcut rezervări. În momentul când li s-a spus că piscina nu funcţionează şi nici centrul spa, au renunţat marea majoritate”, spune Mihai Buganu, proprietar hotel şi restaurant.

„Puţin peste 5 milioane pierderi în acest moment. (...) Avem puţin peste 2 mii de locuri şi vom deschide în momentul în care vor apărea normele legale să ne spună ce putem deschide şi ce nu. Fără bază de tratament, la noi e foarte greu”, explică Daniel Mitroi, director complex balnear Călimăneşti-Căciulata.

„Sunt toate pregătite, toate tratamentele făcute, decât că noi nu avem voie să funcţionăm”, spune şi Viorel Voicilă, administratorul unui complex turistic.

Turiştii se plâng de lipsa opţiunilor: „Te poţi plimba unde doreşti. Altceva...mai nimic, deocamdată” sau „Dacă vrei să stai mai mult nu prea ai ce face”.

(sursa: Mediafax)