Turiști rătăciți în zona Schitului Iezer, salvați de jandarmi și salvamontiști

Doi tineri din Cluj, pasionați de excursii în zona montană, care au plecat, ieri, din satul Cheia spre Schitul Iezer, au fost salvați de jandarmii montani din Olănești, județul Vâlcea, și de salvamontiști, după ce s-au rătăcit pe un versant izolat, sâmbătă seara, în jurul orelor 22.00. 

turisti valcea

Potrivit unui comunicat de presă remis de către reprezentanții Jandarmeriei Vâlcea, cei doi tineri au sunat la 112 pentru a cere sprijin.

În urma apelului, un echipaj de jandarmi montani și salvamontiști a plecat în căutarea tinerilor, păstrând permanent legătura cu ei pentru o mai bună localizare.

Din cauza traseului dificil și prăpăstios, tinerii au fost găsiți după 30 de minute de căutări, puțin speriați și dezorientați, la aproximativ 500 m de Schitul Iezer.

Cei doi au mărturisit jandarmilor și salvamontiștilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure, dar traseul nemarcat pe care au pornit și faptul că a venit seara le-a încurcat planurile, moment în care au sunat la 112.

Turiștii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost conduși în siguranță până la autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea schitului”, se arată în comunicatul de presă.

Jandarmii montani și salvamontiștii reamintesc turiștilor să se aventureze pe munte cu echipament corespunzător, doar pe trasee marcate și să se intereseze asupra gradului de dificultate al acestuia.