Măşti chirurgicale de protecţie provenite din China, găsite în urma unor percheziţii în Vâlcea

Măşti chirurgicale de protecţie provenite din China, găsite în urma unor percheziţii în Vâlcea

Mai multe măști chirurgicale, de protecţie individuală, de provenienţă China, au fost ridicate în urma unor percheziții domiciliare efectuate, luni, în județul Vâlcea, la persoane cercetate într-un dosar de evaziune fiscală. 

masca protectie02

Potrivit unui comunicat de presă remis, marți, de către reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cele două persoane sunt din Drăgpșani și vindeau, ilegal, aceste măști.   

Lucrători de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală constând în aceea că două persoane din municipiul Drăgăşani, obţin venituri din comercializarea, fără drept, de echipamente individuale de protecţie împotriva virsului SARS – Cov2, provenind din spaţiul extracomunitar”, se arată în comunicat. 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele celor două persoane au fost ridicate măști în valoarea de aproximativ 17.000 de lei. 

În cursul zilei de 06 aprilie 2020, pe baza mandatelor emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, au fost efectuate, de către lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţia mun. Drăgăşani, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, 2 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, fiind identificate mai multe măşti chirurgicale de protecţie individuală, de provenienţă China, în valoare de aproximativ 17.000 lei”, mai anunță reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.