Asistenta șefă a secţiei ORL, diagnosticată cu noul COVID-19. Secția a fost închisă

Secţia ORL a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea a fost închisă, luni, după ce asistenta şefă a fost diagnosticată cu noul coronavirus. 27 de angajaţi ai spitalului au fost testaţi şi aşteaptă să afle dacă au luat şi ei virusul.

spital sju valcea

Potrivit unor surse din cadrul SJU Râmnicu Vâlcea, asistenta şefă a Secţiei ORL a fost la serviciu, ultima dată, în data de 2 aprilie, iar trei zile mai târziu, femeia s-a simţit rău şi a mers la Secţia de Boli Infecţioase unde i-au fost prelevate probe pentru testul coronavirus.

Luni, rezultatele analizelor au arătat că aceasta are COVID-19.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, femeia este internată în Secţia de Boli Infecţioase, iar secţia ORL a fost închisă temporar.

„Din testele efectuate pacienţilor suspecţi SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea în data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta aparţine unui cadru medical, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea – Secţia ORL. S-au luat imediat toate măsurile de protecţie, de dezinfectare a spaţiilor, de testare a tuturor contacţilor din Secţia ORL. Secţia ORL a fost temporar închisă. Imediat ce vom avea rezultatul testelor vă vom comunica. A fost începută şi ancheta epidemiologică şi datele preliminare indică o transmitere intracomunitară”, anunţă reprezentanţii SJU Râmnicu Vâlcea.

Un număr de 27 de persoane, cadre medicale din secţia ORL, doi pacienţi care erau internaţi în ziua când asistenta şefă a venit ultima dată la muncă, şi alţi angajaţi ai spitalului care ar fi putut intra în contact cu aceasta, au fost testate şi aşteaptă rezultatele analizelor pentru a vedea dacă au luat şi ei virusul.

(sursa: Mediafax)