Vâlcea: Casă din Brezoi, distrusă de flăcări

Pompierii vâlceni au fost solicitați, în această dimineață, la ora 02:58, prin apel la 112, pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Brezoi, cartier Valea lui Stan.

231116 brezoi

Au fost alocate de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Brezoi și Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea.

La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului, cu degajări mari de fum și posibilitate de propagare la casele din apropiere.

Cu toate că suprafața incendiată a fost foarte mare, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fiind salvate astfel construcțiile învecinate și restul casei de locuit care nu fusese cuprins de incendiu.

Au ars acoperișul casei de locuit construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafață de aproximativ 250 mp, plafonul interior dintre et. I și podul casei construit din lemn, obiecte de mobilier de la etajul I (pat, masa, dulap etc.) și s-au degradat peretii interiori și tocăria casei, precum și materiale textile care se aflau în locuință.

Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului - efectul termic al curentului electric (mijloc de iluminat electric lăsat sub tensiune)”, arată ISU Vâlcea.